Sådant som varit på gång...  
     
 

Hästarna är fortfarande runda och goa, träningen med Poltergeist går framåt och vi alla njuter av värmen.

Stjärna växer så det knakar och börjar få en fin brun färg. Vi går skogspromenader om kvällarna. Det går bra, men lammen är lite konstiga...

 

 

2008-05-04

Nu är sommaren här, i alla fall känns det så. Svalorna flyger ut och in i sina bon. Flugorna har blivit många och hästarna har börjat vänja sig med det gröna gräset. Vildtulpanerna lyser gult lite var stans och det är ljust om kvällarna. Tänk att det är så härligt att börja leva....

 

 

 
 

2008-04-16

Nu har min hästtransport kommit!
Efter flera års letande efter modell och rätt storlekt, bestämde jag mig för en engelsk variant av hästtransport och nu har den äntligen kommit till Gotland. Den är stor och bra och verkar passa mina behov perfekt...

För övrigt rullar allt på.
Gräset växer och blir grönare för varje dag, hästarna är runda och goa och vi har påbörjat inkörning av Poltergeist. Det går inte fort, men det går långsamt framåt.

 

 
     
 

Påsk 2008

Så var Påsken här med sol, värme och lugna dagar... trodde vi ja! Men så blev det inte. Det var snö redan på skärtorsdagen och mer snö kom det. Dessutom fick vi låna en vedprocessor, så då var det bara att passa på att ta hand om allt som kommit hem från skogen.

Så vår påskhelg bestod av ved, ved, snö och så lite mer ved.

 

 
 

2008-03-15

Så börjar våren komma med stormsteg. Med våren kommer även inspirationen och lusten att förändra. Vi har många tankar om diverse förändringar och ansiktslyft för gården - det gäller bara att välja.

Jag har äntligen hittat en hästtransport som jag vill ha. Den är beställd och beräknas dyka upp i april. Det ska bli skönt att kunna ta sig till träning mm utan så mycket besvär...

Vi håller på att utveckla vår hemsida med mera bilder. Tanken är att det ska finnas länkar under oss på sidan "Vilka är vi" under varje presentation. Några har redan fått denna länk och fler är på gång. Det samma tänkte vi även göra med presentationen av gården.

Onega har fått lämnat sitt jordeliv och gått vidare. Hon började bli gammal och kroppen började ge vika. Hon finns kvar i våra sinnen och vi kommer att minnas henne länge.
 

 
  2008-02-24

Stormen utan namn kom och hälsade på. Den drog förbi natten mellan fredag och lördag och hade upp till 31 m/s i stormbyarna. Denna drabbade oss mer än de tidigare stormarna Gudrun och Per. Det har blåst ner ca 30 tegelpannor från flygelns tak, ena dörren till maskinhallen har blåst ner, ett 20-tal träd har blåst omkull, varav ett blockerade stora vägen mellan Klintehamn och Hemse. Dessutom var vi strömlösa i 16 timmar samt att hästarna rymde... 

Så dagen idag blir att ägna sig till att laga tak och försöka få bort det värsta från vägarna.

Jag är återigen väldigt tacksam för vår vedspis i köket samt våra andra kaminer, som gjorde det möjligt att hålla värmen i huset samt att få varm mat.

Dock finns det alltid några ljusglimtar i all tråkighet. När vi gick omkring i skogen, så lyste alla fina vårtecken. Vi har några utslagna blåsippor i skogen och runt grannens husknut lyser vintergäck.

 
       
 

2008-02-03

Tiden går och årets första månad har redan passerat.

Jag har länge sökt efter en fin gammal kyrksläde, så när jag äntligen hittade en som var i bruksskick, fick jag en extra på köpet...

Nu har jag äntligen fått hem slädarna och fått in dem under tak i väntan på snön. Så nu gäller det bara att få en häst som kan bli körbar. Vi håller på med inkörning av våra större hästar, det går långsamt men ändå framåt.

Gallringen längs Hemse-vägen är klar för denna stund och merparten är hemma på gården.

 
  2007-12-31

Så var det äntligen den sista dagen på året. Även om snön verkar lysa med sin frånvaro, går det ändå att få lite mysig nyårsstämning.

Vi önskar alla ett riktigt gott slut och ett gott nytt år 2008!

 
 

2007-12-20

Gallring i skogen pågår längs vägen mellan Hemse - Klintehamn. Ett arbete som ger stort resultat då detta verkligen behövdes.

 

 
 

2007-12-16

Stilla ligger midvinternatten... i alla fall snart. Det är flera minusgrader ute, men ingen snö.

Vi har tjuvöppnat vår julklapp som låg under granen och även testat att den fungerar. Detta resulterade i att vi i går kväll tog ett bad under natthimlen. Det var ett fasligt eldande, men när väl vattnet var varmt, var det härligt och väldigt avkopplande.

Efter flera års funderande, har vi nu äntligen en egen badtunna på vår gård.

  

2007-11-11

I natt kom första snön...

Allt är stilla, så stilla.

 

 

 

2007-11-09

Hästarna har fått grus i hagen, för att förhindra att det blir allt för lerigt kring lösdriften. Något som de verkar uppskatta.

Hästarna har även fått nya foderlådor, så att deras hö kommer upp från marken och ej heller blåser bort.

 
 

2007-11-04

Hösten har helt klart slagit sig till rätta med kyliga morgnar och klar luft. Med denna kommer även en väldigt klar stjärnhimmel och mysiga kvällar framför brasan.

Marc har precis kommit hem från arbete utomlands, så förhoppningar finns om att det ska bli lite gjort med gården.

Star of Victoria växer så det knakar och är nu ca 150 cm hög. Hon kommer nog bli en ståtlig dam när hon blir stor.

 

 

©Copyright: Lina Runander